30 de desembre 2006

El FUCAT recolza el Recurs al Tribunal Europeu de Luxemburg, que presentarà l'Ajuntament de Barxeta

El passat 22 de desembre de 2006, a Tavernes de la Valldigna a la seu de l'Associació de Veïns "La Valldigna" de Tavernes i convocats pel FUCAT, ens vam reunir representants de diverses associacions, plataformes i col·lectius de la Ribera, la Costera i la Valldigna/Safor, entre els quals hi havia membres d' Acció Ecologista Agró, la Coordinadora Contra l'Alta Tensió de La Valldigna, la Plataforma NAT-Barxeta, la Plataforma NAT-Ènova, la Plataforma NAT-Manuel, la Plataforma "Les Delícies" de Rafelguaraf, la Plataforma "Pels Pobles de la Safor", la PKAT, tots ells contraris a la LAT Castelló-Gandia, per a informar de la nova situació creada després de l'anul·lació de la sentència de Barxeta i debatre les accions a realitzar a partir d'aquesta nova situació.

Al final de l'esmentada reunió i després d'haver sentit les explicacions del Sr. Alcalde de Barxeta i de la Comissió del FUCAT encarregada dels assumptes legals, vam ACORDAR:

- Recolzar, impulsar, i si s'escau, personar-se en el recurs al Tribunal Europeu de Luxemburg, que presentarà l'Ajuntament de Barxeta.

- Convocar una concentració-manifestació a Barxeta el 27 de gener de 2006, a les 16:30 h, junt a l'Ajuntament d'aquesta localitat i altres entitats i institucions que donen suport a aquesta iniciativa.

- Encetar una campanya d'àmbit nacional de recollida de signatures coincidit amb aquesta diada, i encaminada a donar suport popular a l'iniciativa.

- Incloure en aquesta demanda futures línies que IBERDROLA anuncia construir en la zona, així com el tema del trasvassament del Xúquer que, a més a més, d'altres destrosses en el territori, implica també la construcció de noves línies d'alta tensió i subestacions elèctriques pels nostres pobles.

- Iniciar una sèrie de visites institucionals a les Mancomunitats de La Costera, La Ribera, La Valldigna i La Safor, així com als Ajuntaments afectats per tal de mostrar i demanar el suport al recurs plantejat des de Barxeta.

- Continuar convocant mobilitzacions en els propers mesos a Rafelguaraf i a la Valldigna.

- Convocar unes "Jornades en Defensa del Territori", junt a altres entitats i col·lectius

1 comentari:

kirikú ha dit...

La manifestació prevista per al 27 de gener, ha sigut ajornada per al 17 de febrer (falta conformar). Quan la dat a estiga confirmada, s'anunciarà públicament i es donarà publicitat per diferents mitjans.