09 de setembre 2006

Protesta contra la LAT al Riu-Rau i a Tavernes

Vora un miler de persones es va concentrar ahir de vesprada a Tavernes de la Valldigna per a manifestar el seu rebuig a la LAT Castelló de la Ribera-Gandia, denunciar l'actitud d'Iberdrola, la Generalitat Valenciana i la Guàrdia Civil, i recolzar els propietaris valldignencs que amb la seua postura ferma n'han impedit la construcció durant tots aquests anys.
En acabar la manifestació es va llegir la delcaració assumida per totes les plataformes del FUCAT, reunides a la Serreta (Manuel) i que podeu consultar ací.
Aquestes darreres setmanes els operaris d'Iberdrola han començat la instal·lació de les torres metàl·liques al terme de Tavernes amb amenaces, coacció policial i tot un cúmul d'irregularitats. De fet, davant la negativa dels propietaris dels terrenys a cedir el pas a les màquines si no era amb una ordre judicial, els operaris van tornar acompanyats per efectius de la Guàrdia Civil que una volta més es va posar a favor d'Iberdrola, i va forçar els propietaris a obrir-los les seues propietats.
També ahir, al mig dia, un centenar de persones es va concentrar al Riu-Rau (Rafelguaraf) per a protestar pel pas d'aquesta mateixa línia ben a prop de les seues cases.
Als dos actes, convocats pel Fòrum Unitari Contra l'Alta Tensió "FUCAT", va participar gent de la nostra plataforma i ambdós van ser gravats per a un reportatge sobre la protesta ciutadana contra les línies d'alta tensió a nivell de tot l'estat espanyol, que s'emetrà en el programa "Callejeros" de TV cuatro d'ací a unes setmanes (ja vos anunciarem la data concreta).