24 de febrer 2007

La Jornada Contra l'Alta Tensió de Barxeta, un èxit


Milers de persones de tot el País Valencià, segons el FUCAT, s'han manifestat avui a Barxeta i amb Barxeta contra la línia d'alta tensió que està prevista que creue les comarques de la Ribera, la Costera, la Valldigna i la Safor.


En l'acte han participat els candidats de Compromís Pel País Valencià, Glòria Marcos i Enric Morera, els alcaldes dels pobles afectats (exceptuant el de Tavernes de la Valldigna) i nombrosos representants d'entitats cíviques valencianes com Compromís Pel Territori, Escola Valenciana, el Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants en Valencià, entre d'altres.

La manifestació ha sigut l'acte central de tota una jornada reivindicativa que ha començat amb la inauguració d'una "Mostra Itinerant d'Artistes Locals Contra l'Alta Tensió" i ha continuat després amb un magnífic Concert Contra l'Alta Tensió de recolzament a la diada en el que han actuat: Didac Noguera i Oscar Briz (la Ribera), Carles Enguix i Pau Alabajos (l'Horta), Feliu Ventura i Pep Gimeno "Botifarra" (la Costera), i Ximo Caffarena amb Gerard Vergés (la Valldigna). El concert ha acabat amb una "cantà en jota" del Manifest, preparat per a la jornada i interpretat per Ximo Cafferena. Durant l'acte s'ha rendit un homenatge a Joan Pellicer, metge i etnobotànic valencià, compromés en la defensa del medi natural i mort ara fa pocs dies.

El motiu d'aquesta jornada reivindicativa ha sigut llançar un crit a Europa contra la línia i recolzar l'Ajuntament de Barxeta en els nous litigis jurídics, i la resta d'ajuntaments també afectats, en les denúncies que interposaran a la Comissió Europea contra aquesta línia.

cantada del Manifest amb els músics a l'escenari
Recull de premsa:
Èxit de participació a Barxeta a la jornada de mobilitzacions contra l'alta tensió - Vilaweb (24-02-07)

Totes i tots amb Batxeta - L'Avanç (24-02-07)

Cientos de manifestantes rechazan la línea de alta tensión y respaldan a Barxeta - Levante (25-02-07)

La Marxa Contra l'Alta Tensió continua (Infosafor)
Unes 4.000 persones es manifesten a Barxeta per protestar contra la línia d'alta tensió - Vilaweb Gandia (26-02-07)

Diada Contra l'Alta Tensió - La Costera Digital (22-02-07)

El Fòrum Unitari Contra l'Alta Tensió es concentra davant la seu d'Iberdrola de València - Vilaweb (22-02-07)

Convocatòria Contra l'Alta Tensió a les portes d'Iberdrola - La Veu de la Valldigna (21-02-07)