27 de gener 2007

Reunió a Barxeta (25-01-06) - Roda de premsa


Resum i valoració de la reunió
(Roda de premsa del 26-01-06)
L’Ajuntament de Barxeta, considera un èxit la reunió celebrada ahir en aquesta localitat de la Costera a la que van assistir alcaldes i representants de quasi que tots els pobles afectats pel pas de la línia d’alta tensió: Castelló de la Ribera, Senyera, Manuel, L’Ènova, Barxeta, Simat, Benifairó, Tavernes, Xeraco i Gandia, i el president de la Mancomunitat de La Safor. L’alcalde, Antoni Giner, valora molt positivament els acords presos pel conjunt de representants, d’esgotar totes les possibilitats en la lluita jurídica contra aquesta instalació d’Iberdrola i d’actuar tots conjuntament i de manera unitària.
Els acords inclouen d’una banda, presentar des de tots els ajuntaments una denúncia a la Comissió Europea contra la línia, per considerar que incompleix normativa europea, i d’un altra recolzar a l’Ajuntament de Barxeta, tant a nivell institucional com a nivell econòmic, en la qüestió prejurídica que interposarà aquesta entitat a la magistrada del Tribunal nº 5 del Contenciós-Administratiu de València, que podria permetre en un futur personar-se tots junts en el cas a nivell europeu, i que permetria també que els altres ajuntaments presentaren recursos contra cadascuna de les sentències que els afecten, i ja tancades en aquest moment. També es va acordar promoure des de cadascún dels plenaris mocions jurídico-tècniques contra la línia i recolzar la propera manifestació unitària que es celebrarà a Barxeta el proper 24 de febrer.
Des del FUCAT manifestem que es mantindrem vigilants i exigirem als repectius ajuntaments l’acompliment dels punts acordats en la reunió i esperem que aquests acords, no siguen fruit de la proximitat de les eleccions i que després dels comicis municipals siguen oblidats. Recordem la contradicció dels ajuntaments de Benifairó i de Tavernes que han signat convenis amb Iberdrola donant llum verda al pas de la línia pels seus termes. Aprofitem l’ocasió per a denunciar l’Ajuntament de Simat i de Tavernes que han aprovat projectes urbanístics destructors que han implicat el grafiat d’aquesta línia. Demanem una reflexió a la ciutadania per a valorar l’actitud de l’actual govern del PP de Tavernes que en nombroses declaracions i debats públics han defensat aquesta infrastructura destructiva. I anunciem la possibilitat de denunciar davant els tribunals a Iberdrola, per incompliment de les normes de seguretat en el soterrament de la línia d'alta tensió al pas pel terme de Simat.
Malgrat tot, tant l’Ajuntament de Barxeta, amfitrió de l’acte, com el FUCAT, que hem portat la iniciativa en la convocatoria d’aquesta reunió, valorem positivament que a nivell institucional es seguixca el mateix camí que la societat civil a través de les plataformes ja fa temps que porta, d’actuar des de totes les poblacions de manera unitària, ja que pensem que així s'aprofiten millor els recursos i s’aconsegueix molta més força tant de cara a l’opinió pública com de cara als tribunals.
- Comunicat de premsa del FUCAT (emès després de la reunió de Barxeta)
- Reunió a Barxeta sobre la línia d'alta tensió (publicat a la web oficial de l'Ajuntament de Castelló de la Ribera)
- Línia d'Alta Tensió (notícia de Acícastelló.org)