04 d’agost 2006

Alta tensió i agricultura biològica

És un fet que l'agricultura al País Valencià està en crisi. Llegim que només un 5% dels agricultors en actiu actualment, tenen menys de 35 anys. Hi ha, però, un sector que està en expansió, el de l'agricultura biològica. Cada vegada hi ha més demanda d'aquests productes agrícoles tant als mercats europeus com a casa nostra i també comencen a haver més joves agricultors que opten per eixa via.
L’agricultura ecològica és l’activitat agrícola productiva que es caracteritza perquè tant en els processos de producció com en la seua posterior transformació, no utilitza substàncies perjudicials ni per als éssers humans ni per al medi. En els conreus ecològics les tècniques que s’empren són les que han acompanyat a la humanitat des de les primeres passes de la civilització, i així doncs estan avalades per milers d’anys d’utilització. Aquestos procediments estan encaminats a fomentar la biodiversitat necessària per a trobar un equilibri del medi natural, i potenciar els processos físics i químics naturals que activen la fertilitat de la terra. L’experiència i tradició dels llauradors sumades a l’adopció de les noves i sostenibles tecnologies aplicades a l’agricultura, fan possible disposar d’uns productes per al consum lliures de verins i ademés d'excelent qualitat i sabor.
Aquest tipus d'agricultura sí que suposa una alternativa real a l'agricultura tradicional en crisi. Així ho creu la gent de Carrícola (la Vall d'Albaida) on tot el que es conrea als camps del seu terme és biològic. Així ho creu també la gent d'Aiguaclara, una cooperativa de consumidors d'agricultura biològica situada a Alberic (la Ribera Alta) amb botiga oberta a tot el públic i que des d'ací vos convidem a visitar i conéixer perquè està molt bé.
Doncs bé, aquest tipus d'agricultura ja no es podrà realitzar en els camps propers a la línia d'alta tensió que Iberdrola té programada pel nostre terme i el d'altres pobles veïns, el pas de la línia limita l'ús d'aquest sol (tampoc es podran realitzar activitats turístiques, ramaderes, etc). És evident que tant a Iberdrola com a la Generalitat els dona igual l'agricultura valenciana i el seu futur, com ho demostra el fet que per tots els costats s'estan construint macrourbanitzacions i camps de golf sobre sòl agrícola en producció (quina barbaritat, senyor!).
Com a exemple, el cas de Simat, on el passat dia 27 de juliol l'ajuntament del PSOE amb el recoltzament del PP va aprovar el PGOU i una macrourbanització de 2000 cases amb camp de golf inclòs (no podia faltar el golf), al voltant del Monestir de Santa Maria de la Valldigna. La destrucció de l'horta i la mort d'un poble. I tot pels diners. Sense paraules.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hem d'aturar entre tots el desficaci urbanístic que està destruint el País Valencià.