27 de juny 2006

24 juny dia internacional contaminació electromagnètica

La Comissió Subestació de Patraix Fora, i Ecologistes en Acció, varen organitzar per a aquest dia una concentració en la Plaça de l'Ajuntament de València. La convocatòria també va estar recoltzada per Plataformes Contra l'Alta Tensió de les comarques centrals del País Valencià.

El dissabte 24 de juny, es va celebrar el dia internacional contra la contaminació electromagnètica. Amb aquest motiu, Ecologistes en Acció i la Comissió per al Trasllat de la subestació Elèctrica de Patraix, amb l'adhesió de la Plataforma contra l'Alta Tensió de les comarques centrals del País Valencià, varen organitzar una concentració en la Plaça de l'Ajuntament de València, que va acabar amb la lectura d'un manifest que denuncia la indefensió en la qual ens trobem els ciutadans davant aquest important problema, la desídia dels representants polítics a l'hora de seguir les recomanacions de la Comissió Europea, a les empreses elèctriques i de telefonia mòbil per donar prioritat als seus propis interesos econòmics sobre la salut dels ciutadans. S'exigeix que les companyies elèctriques i de telefonia mòbil tinguen en compte a l'ésser humà en la seva integritat, i no únicament els seus propis i egoistes interesos empresarials, que els governants apliquen el principi de precaució, que els legisladors abandonen el seu estat de desídia, i finalment es demanen ciutats i pobles habitables, on valga la pena viure, aixi com un territori lliure de contaminació electromagnètica.
En declaracions a l'Avanç el portantveu de la Plataforma "Subestació de Patraix Fora" afirmava: "la societat està adquirint conciència, cada vegada més d'aquest greu problema que afecta a les zones on hi ha subestacions, línies d'Alta Tensió i de Molt Alta Tensió". "Protestem enèrgicament contra la postura dels empreses elèctriques i de telefonia mòbil pel seu egoisme per anteposar els interesos del mercat als de la salut dels ciutdans". El portantveu confirmava que les mobilitacions duraran fins que s'aconsegueixca treure de Patraix la subestació i el cable de 220.000 w.
El portantveu dels Plataformes Contra l'Alta Tensió dels Comarques Centrals del País Valencià comentava: "en cas de la Línia Castelló de la Ribera - Gandia, és l'hora d'exigir les responsabilitats polítiques que s'escauen de l'actuació dels batles que han signat convenis amb Iberdrola, després d'haver utilitzat electoralment aquest tema en la darrera campanya electoral". "Nosaltres som conscients que aquesta línia forma part d'una infraestructura més àmplia, un corredor de Molt Alta Tensió que atravessarà tot l'arc Mediterrani, fins al Marroc, és doncs una macroestructura que respón als interessos dels Estats Espanyol i Frances, que possibilitara el trasllat dels excedents d'energia nuclear dels francesos"